Enric I. Canela

Llegeixo que el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha intervingut aquesta tarda a la comissió d’Economia, Finances i Pressupost del Parlament per exposar les línies mestre del seu departament per aquesta legislatura. Les recullo i poso per punt.

  • La demanda d’un pacte fiscal en la línia del concert econòmic, a partir del segon any. La justifica (no calia) assegurant que “la contribució fiscal de Catalunya a la resta d’Espanya i és, en comparació amb els estàndards internacionals, desorbitada i perquè no té justificació que al llarg dels anys hem contribuït més i hem rebut menys per persona.
  • Que tota la recaptació d’impostos es faci des d’una agència catalana de tributs i que sigui des d’aquesta que s’enviï el que correspongui a la hisenda estatal. Diu que primer, per fer pedagogia a la resta de l’Estat de la contribució catalana a les finances espanyoles, demanarà al govern central que la tasca de càlcul de les transferències fiscals es reprengui i, per tant, s’actualitzin les balances fiscals publicades el 2008.
  • Espera que aviat s’acordi la reforma de la negociació col·lectiva, per lligar salaris i productivitat, però ha mostrat la seva preocupació perquè algunes de les reformes financeres de l’executiu espanyol no siguin les millors des del punt de vista d’estimular el crèdit.
  • Els pressupostos del 2012 i 2013 igualment seran austers, però menys, i basats en reformes i reorganitzacions globals que per enguany no ha tingut temps de preparar.
  • Ha avisat que sense la corresponsabilitat del govern estatal no s’arribarà a l’objectiu de dèficit de l’1,3% per a finals d’any, i ha assenyalat la necessitat de cobrar l’import relatiu al fons de competitivitat previst en el finançament actual i que Zapatero no vol abonar fins el 2013.
  • Ha assenyalat la frustració per la persistent tendència del govern central a establir normes que impliquen despesa a nivell autonòmic i que acaben determinant on i qui suporta el dèficit.
  • Posarà a disposició del Parlament en el transcurs d’aquesta mateixa setmana el pla d’estabilitat que Mas va portar a Madrid.
  • Ha dit que cal superar la idea que garantir un servei públic impliqui sempre que la prestació d’aquest servei públic s’hagi de fer des de l’administració pública i, per tant, ha avançat que la prestació de serveis per part d’entitats privades, o per part d’agències controlades a distància a través de contractes-programa o similars serà tot sovint la forma ideal de procedir.
  • Ha afirmat que la crisi pot ser també una oportunitat per fer pedagogia sobre el cost d’aquest serveis.

Suposo que ha dit més coses però aquestes són les publicades, déu n’hi do.

Una resposta a “El que ha dit Mas-Colell al Parlament”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Esther Ponsa, reagrupamentpv and a esparducer s, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » El que ha dit Mas-Colell al Parlament: http://bit.ly/eN5HqD via @addthis […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació