Enric I. Canela

Com fa anys ve defensant l’amic Jordi Bilbeny, d’Arenys de Munt (nat a Arenys de Mar), una investigadora del Cercle Català d’Història, Eva Sans, ha aconseguit la prova que demostra que la vila reial de Pals, al segle XV ja disposava d’un important port comercial. Un avanç que abona en la controvèrsia amb els defensors de les teories sobre la catalanitat de Cristòfor Colom i que mantenen que en el primer dels seus viatges, el descobridor va partir de la vila empordanesa en lloc de Pals de la Frontera, a Andalusia, com així insisteix en citar la història oficial. Un document obtingut a l’arxiu de la Corona d’Aragó certifica que el 1406 a Pals es realitzaven transaccions navilieres.

3 respostes a “Més proves sobre la catalanitat de Colom”

  1. a 22 febr. 2011 a les 9:52 Criteri

    La referència és obligada. I els resultats de les famoses mostres d’ADN?

  2. […] This post was mentioned on Twitter by reagrupamentpv, enriccanela. enriccanela said: Enric I. Canela » Blog Archive » Més proves sobre la catalanitat de Colom: http://bit.ly/ezNvQQ via @addthis […]

  3. a 22 febr. 2011 a les 10:41 Enric I. Canela

    Jo no e tinc ni idea. Van fer aqull reportatge i no he tornat a saber-ne res més.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació