Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha explicat avui que la política de gestió de crèdits tous a la R+D que va posar en marxa el Govern i que va dirigida a les empreses, ha contribuït a crear 64.000 llocs de treball, 16.000 directes.

Garmendia va fer aquesta consideració durant la sessió de control al Govern al Congrés i en referència a una pregunta del diputat del PSOE diumenge Miguel Tabudo sobre com valora el Govern l’evolució de les polítiques de crèdit a les empreses per al foment de la R+D.

En aquest sentit, la ministra va explicar que donar suport l’activitat dels emprenedors i de les empreses innovadores és una de les prioritats del Ministeri de Ciència i Innovació.

Va afegir que l’Administració encara que no ha o no pot substituir la iniciativa privada en R+D, que històricament ha estat deficitària, si pot facilitar finançament a aquestes iniciatives innovadores de qualitat.

Va explicar que la inversió en crèdits reemborsables ha arribat als 3.150 milions d’euros el 2010, el 54% més que el 2009, una magnífica xifra segons la ministra, tenint en compte la conjuntura actual.

Finalment, la ministra va destacar que en si el 2008 cada euro públic, propiciava un finançament privat de 1,5 euros, el 2010, aquesta proporció s’ha multiplicat per quatre, així, cada euro de subvenció propicia 6 euros de finançament privat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació