Balanç de la UB a la LERU


Enric I. Canela

Llegeixo que la UB fa balanç del seu primer any com a membre de la Lliga Europea de Recerca Universitària (LERU). En síntesi: Durant la jornada de treball, la delegada del rector per a Accions Especials de Recerca i agent sènior de la LERU, Conxita Ávila, va informar els assistents de les activitats que la Lliga ha dut a terme durant aquest primers dotze mesos, i les diferents comunitats reunides van fer breus presentacions de les tasques que han desenvolupat. D’aquesta manera, la delegada del rector per a Planificació i Prospectiva del Doctorat, Gemma Rauret, va explicar el programa de doctorat a la LERU, i el professor Albert Tauler, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, de la Facultat de Farmàcia, va parlar dels Joint PhDs programmes. El responsable de l’OPIR, Iñaki Sánchez, i Lluïsa Baltrons, del mateix departament, van explicar els avenços de la unitat en aquest tema. Ignasi Labastida, responsable de l’Oficina de Difusió del Coneixement, per la seva banda, va presentar l’Open Access, un dels temes d’interès de la LERU durant aquest 2010, i, finalment, la directora de la Fundació Bosch i Gimpera, Carme Verdaguer, va exposar els projectes entorn de la transferència de tecnologia, i Jordi Garcia, director d’Alumni UB, va explicar les funcions d’aquesta entitat.

El que no tenim és una valoració que vagi més enllà de les presentacions. Entenc que és molt difícil de valorar perquè els efectes d’aquestes accions només es veuran al cap d’alguns anys. En tot cas, alegrem-nos d’aquesta pertinença i esperem els fruits positius.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació