Enric I. Canela

Llegeixo que Lluís Rovira i Pato, doctor en Biologia per la UB i especialista en la gestió i l’anàlisi de la Ciència i la Tecnologia, ha estat nomenat nou director de la Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (ICERCA). Com a investigador, s’ha interessat especialment per l’anàlisi de l’activitat científica i la bibliometria, i, com a gestor, ha estat secretari del Consell Social de la UdGi del Parc Científic i Tecnològic de la mateixa universitat, director adjunt d’AGAUR entre 2005 i 2009 i adjunt al director general de Recerca del 2009 al 2011.

D’altra banda, A la mateixa sessió d’ICERCA també s’han renovat els càrrecs dels patrons de la fundació, un cop reestructurat el Govern. En aquest òrgan, presidit pel conseller d’Economia i Coneixement Andreu Mas Collell també hi ha representats dels departaments de Salut, Agricultura, Empresa i l’Associació.Catalana d’Entitats de Recerca (ACER).

També que Pere Pardo i Sabartés, fins ara director de Recursos Humans de la Creu Roja de Catalunya, ha esta nomenat nou director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Aquest nomenament consolida el paper de l’AGAUR, ja que aquesta agència pública de recerca preveu mantenir i potenciar la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), com a instrument fonamental d’atracció de talent científic. Pardo (Barcelona 1964) és, a més, graduat social i màster en recursos humans per la UB, Programa de Desenvolupament Directiu PDD (Programa de Desenvolupament Directiu) per l’IESE Bussiness School Universitat de Navarra i LIS per l’IESE Bussiness School. També ha estat director de Recursos Humans de l’empresa Valeo Engine Cooling i gerent de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural (EADC), del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres activitats professionals a diversos àmbits.

Cal felicitar als nous càrrecs i esperar que facin la feina amb la mateixa qualitat que fins ara.

6 respostes a “Canvis en la gestió de la recerca de la Generalitat de Catalunya”

 1. a 09 març 2011 a les 7:11 Quim Bosch

  Enric,
  conec en Lluís prou bé com per estar segur que ho farà molt bé. Me n’alegro per ell i pel sistema.

 2. a 09 març 2011 a les 9:06 Quim Bosch

  Enric,
  conec prou bé en Lluís per estar segur que ho farà molt bé. Me n’alegro per ell i pel sistema

 3. a 09 març 2011 a les 10:13 Estanislau Fons

  Gran notícia la del nomenament del Lluís Rovira. El vaig conèixer a l’AGAUR, on va ser el meu adjunt durant uns quants anys, i certifico que, a part de ser un treballador incansable (i multitasca, cal remarcar-ho), és una de les persones d’aquest país que millor entenen els intríngulis de l’avaluació contemporània de la recerca, i el nostre sistema de centres i universitats. Un coneixement que ja li venia d’abans de l’AGAUR, quan ja havia treballat a la (llavors en femení) CIRIT. Li desitjo sort i encerts, desig superflu perquè, coneixent-lo, la bona gestió, les bones relacions amb els equips directius dels centres, i l’impuls de l’ICERCA estan garantits.

  Pel que fa al sr. Pere Pardo, nou director de l’AGAUR, també espero que tingui un mandat exitós i de creixement en funcions i utilitat per a l’Agència, encara que en aquest cas no tinc el gust de conèixer-lo.

 4. a 10 març 2011 a les 12:00 Enric I. Canela

  Qyim i Estanis,
  El conec fa molts anys i sé que farà una molt bona feina.
  Al Pere Pardo no, no puc opinar.
  I tu Quim?

 5. a 10 març 2011 a les 2:11 Quim Bosch

  No, tampoc conec en Pere Pardo. Però fins ara totes les passes que s’han pres fan molt bona pinta, tant pel que fa a les persones com les intencions/directrius, de manera que crec que es mereix un vot de confiança inicial, i no només per cortesia.

 6. a 11 març 2011 a les 7:59 Enric I. Canela

  Quim,
  Jo els ho dono tota. No ho conec com tu, però penso que l’equip és bo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació