Enric I. Canela

Llegeixo que els Premis Fundació Lilly d’Investigació Biomèdica 2011 han estat atorgats als professors Xavier Estivill, coordinador del Programa de Gens i Malaltia del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, i Jesús Egido dels Rius, catedràtic de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid i cap del Servei de Nefrologia i Hipertensió de la Fundació Jiménez Díaz, en les categories de recerca preclínica i investigació clínica, respectivament.

Aquests guardons, dotats amb 170.000 i 130.000 euros, s’emmarquen dins de l’aposta de la Fundació per contribuir a l’impuls de la ciència al país i fomentar la Recerca Biomèdica, mitjançant el suport i reconeixement a trajectòries científiques d’excel·lència.

El Premi de Recerca Biomèdica Preclínica, concedit el doctor Xavier Estivill, anirà destinat a avaluar el paper dels RNAs no codificants en la patogènia de malalties neurodegeneratives i, en concret, de la malaltia de Huntington, així com l’anàlisi de les bases genètiques de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

Per la seva banda, el professor Jesús Egido dedicarà el Premi de Recerca Clínica Fundació Lilly a la identificació d’un panell de molècules (metabòlits o proteïnes) associades al dany renal i al desenvolupament de nous abordatges terapèutics en les malalties renals, amb major èmfasi en la neuropatia diabètica i en la glomeruloesclerosis focal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació