Enric I. Canela

Llegia ahir que el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) va aprovar per unanimitat la creació de la Comissió de Governança, que debatrà el nou model pel que han de regir les universitats.

El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, va proposar la creació d’aquesta comissió en la seva primera presidència del CIC, que va tenir lloc dijous. Tractarà, entre altres assumptes, la definició d’un nou model universitari remodelarà el finançament i l’equilibri pressupostari de les universitats.

Per canviar el model, el Govern es planteja la via del consens i el diàleg en un òrgan que compti amb la representació i la participació de tots els agents de la política acadèmica i científica del país seguint precedents consolidats d’altres països europeus.

La Comissió, que es presentarà properament en un acte públic, estarà integrada per representants de totes les universitats, representants dels partits polítics parlamentaris, el món empresarial i sindical i els estudiants.

El debat s’obrirà amb una ponència marc de Governança, dirigida per experts acadèmics i de la societat civil, després de la qual podran començar a formular propostes concretes.

Veurem qui en forma part. M’agradaria que els resultats fossin positius i ens portessin a algun lloc. Em fa por que treballin molt i que després no serveixi per a res, ja sigui per raons polítiques catalanes o perquè va més enllà i quedà en coses que han d’aprovar-se a Madrid i allà no es vulguin mullar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació