Enric I. Canela

Llegia un article titulat Esta vieja Universidad de Francisco Muro de Iscar.

Diu en un paràgraf: La Universitat es resisteix a perdre l’absurd privilegi que els seus títols acadèmics siguin més títols que habiliten per a l’exercici professional, tot i que no prepara, mai ho ha fet per a això. Alex Raió, professor de Deusto, reconeix aquesta mancança, fins i tot la manca gairebé absoluta de pràctiques, i diu que “una cosa és l’educació i una altra l’aprenentatge”. “La Universitat, afegeix, té com a finalitat potenciar l’intel lecte de les persones, dotar-los de coneixements i de capacitat de reflexió”. ¿Només això? Ho fa? Quant s’ha baixat el nivell d’exigència perquè no hi hagi de suspendre cada any al 80 o 90 per cent? I per això hem de pagar els ciutadans el 90 per cent del cost i que es beneficiïn els que no peguen un pal a l’aigua?

L’article estaria bé, hi estaria totalment d’acord si no fos perquè introdueix aquesta rucada, tan estesa entre la gent, que diu que l’estudiant paga el 10% del cost dels estudis. Què hi farem, també, com comentava avui un company, la gent pregunta què fem durant la setmana blanca. Ximpleries a dojo. La llàstima és que els governs hi col·laborin per poder dir que paguen més del que realment paguen.

L’article és bo.

2 respostes a “Jo no he fet festa durant la setmana blanca”

 1. a 15 març 2011 a les 6:16 Miquel Duran

  Enric,

  a mí també m’han preguntat força vegades què he fet durant la setmana blanca. El problema és que m’ho han preguntat de bona fer. Per què no comuniquem millor a la societat el paper del professorat universitari, la missió de les universitats, el valor de la recerca?

  És un tema realment interessant!

 2. a 15 març 2011 a les 9:12 Enric I. Canela

  Miquel,
  Potser sí, però tampoc sé que hi podem fer. Jo pensoo que ara es parla bastant de la reecerca.
  Nosaltres no som els mitjans, ells fan i desfan al seu gust.
  Seguirem insistint.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació