Enric I. Canela

Un grup d’investigadors ha enviat cartes de queixa al Govern espanyol i a la Unió Europea per denunciar noves barreres a l’entrada de doctorands estrangers a Espanya. Només estudiants residents a Espanya – és a dir, amb número identificatiu d’estrangers (NIE) o inscripció al registre de ciutadans de la Unió Europea – tindran accés aquest any a un dels més grans programes de beques doctorals, el FPU (Formació del Professorat Universitari), promogut pel Ministeri d’Educació. Els candidats han de tenir aquesta documentació des d’abans de la publicació de la convocatòria, segons els denunciants. A més, es fixa un màxim de 50 estudiants no comunitaris, sobre un total de 950 beneficiaris.

En el passat, la convocatòria demanava que l’estudiant estigués admès en un programa de doctorat. El Ministeri assegura que per això el candidat necessitava disposar del NIE. No obstant això, els investigadors ho neguen. “La universitat es limitava a acreditar que els estudis del candidat eren suficients per accedir a un doctorat”.

Jo també ho nego. No calia el NIE, només estar admès en un programa de doctorat.

4 respostes a “Pegues per tenir doctorands estrangers”

 1. a 22 març 2011 a les 12:25 Enric

  hola Enric,
  Per desgracia, si que existia aquesta limiació semblant abans, copia de convocatoria anterior “los estudiantes extranjeros no comunitarios deberán acreditar la condición de residentes, quedando excluidos de concurrir a las ayudas que se convocan por la presente resolución quienes se encuentren en
  situación de estancia.”. El que no hi era el limit de 50 places!

  Es veia a venir coses aixi…a portugal també han fet aixó i ja fa temps! El problema es el format de convocatòria. Si evalues la nota del candidat, es dificil de nivellar i es produeixen greuges entre els estudiants d’aqui i d’alla, així que al final tanquen les portes!!
  Fa un temps a la UPC, si donen les beques en funció de la nota, tots les beques de les emportaven gent de mexic, perque hi havien expedient molt alts. al final van fer un format doble llista (UPC i no UPC).

  Per sort les FI estant obertes a estudiants de tot el mon! (però per sort, cada cop compte menys la nota academica, més el CV, i es te més en compte la recerca del grup de recerca!).

  Salut,

 2. a 22 març 2011 a les 11:26 Enric I. Canela

  Tinc clar que no era així perquè al meu grup van concedir dues beques del Ministeri a noies estrangeres. Una de Txequia i l’altra de Sèrbia i no tenien ni NIE ni res perquè no havien vingut mai. La normativa només demanava estar en condicions de fer el doctorat al seu país i estar admesa:
  http://www.boe.es/boe/dias/2007/01/22/pdfs/A02974-02980.pdf

 3. a 24 març 2011 a les 10:52 Enric

  Enric, la convocatòria que tu em poses es la FPI (assignades a projecte). La protestes es fan amb les FPU (el doctorand sol.licita l’ajut).
  Per mi el format FPI es un format molt millor per poder atreure els doctorands. Que els investigadors principals del projecte seleccionin els doctorands.
  Salut,
  Enric

 4. a 25 març 2011 a les 12:03 Enric I. Canela

  Enric,
  Tens raó. Jo vaig intervenir en aquelles. No hi posaven pegues.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació