Enric I. Canela

Llegeixo que segons l’empresa Red Europea de Garantía de Vehículos (REGV), la reducció del límit de velocitat en autovies i autopistes a 110 quilòmetres per hora pot arribar a produir avaries mecàniques en els automòbils si es manté molt de temps en vigor, adverteix l’empresa de garanties mecàniques.
La companyia sosté que per complir amb la norma Euro 5 sobre emissions contaminants, els vehicles que es comercialitzen a Europa estan dissenyats per circular en trajectes llargs a velocitats d’entre 115 i 130 quilòmetres per hora.
La reducció de la velocitat mitjana a un interval d’entre 105 i 115 quilòmetres per hora afectarà irremeiablement als diferents sistemes d’alimentació o escapament, per acumulació de partícules de la combustió. Aquests errors afectaran directament a la mobilitat del vehicle.

Els hauria de pagar Rubalcaba. No baixarà pràcticament la despesa i es faran malbé els cotxes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació