Enric I. Canela

Llegia una entrevista amb Xavier Trepat. Ells és investigador sènior, amb 34 anys, de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Ha estat a la Universitat de Harvard i hi col·labora com a investigador visitant. És investigador ICREA i ha obtingut una ajut d’1,75 milions d’euros de l’European Research Council.

L’entrevista té un innegable interès científic, explica les relacions entre la Física i la Biologia Molecular i cel·lular, però reprodueixo una pregunta lligada a la política científica.

Pensa continuar desenvolupant la seva tasca a Espanya o s’ha plantejat alguna vegada tornar a l’estranger, com acaben fent alguns científics?
Vaig tornar a Espanya el 2008, just abans de la crisi, perquè s’havien fet moltes coses bé i perquè semblava que Espanya, i Catalunya en particular, era un lloc on finalment es podia fer bona ciència. Amb la crisi, ens hem portat una decepció important. Si realment volem un canvi de model econòmic, el pressupost que no s’hauria de retallar és el de ciència i innovació. Molts dels investigadors que hem arribat fa poc no ens quedarem si no tenim recursos per fer bona ciència, però tampoc ens marxarem sense lluitar per aconseguir fonts de finançament que ens permetin seguir avançant a Espanya
.

Ningú podrà acusar a aquests científic d’endogàmies, corporativismes i altres imbecil·litats. Sembla que tots hi coincidim.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació