Enric I. Canela

Llegia que a Euskadi el nou Panell d’Indicadors d’Innovació Europeu-IUS 2010 – assoleix un valor de 0,45 el 2010, segons dades elaborades per Eustat, el que fa que se situï a l’altura del lloc 15è de la Unió Europea-27 i per sota de la seva mitjana, un 0,52.

Els països de la UE-27, en funció de la puntuació aconseguida, es poden agrupar en quatre categories. A la primera, països líders en innovació, es troben Suècia (0,75), Dinamarca (0,74), Finlàndia (0,70) i Alemanya (0,70), encara que el país europeu que ocupa l’avantguarda innovadora a Europa és Suïssa (0,83), que no pertany a la Unió Europea

En el segon grup, països amb alta innovació, es troben Regne Unit, Bèlgica, Àustria, Països Baixos, Irlanda, Luxemburg, França, Xipre, Eslovènia i Estònia amb puntuacions entre 0,62 i 0,45, i en aquest grup, encara que en darrer lloc, se situaria la C. A. d’Euskadi.

A continuació, el tercer grup, països amb innovació moderada, pertanyen Portugal, Itàlia, la República Txeca, Espanya, Grècia, Malta, Hongria, Polònia i Eslovàquia. Finalment, en el quart grup, països amb baixa innovació, se situen, Romania, Lituània, Bulgària i Letònia.

Euskadi ho està fent molt bé, aprofita que té una situació de finançament just amb el concert econòmic. Un fet clarament diferencial amb Catalunya que ha de deixar anar el diners per mantenir a altres mentre Euskadi no.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació