Enric I. Canela

Una notícia absolutament al·lucinant. Diu que les universitats haurem de reduir un 5% la plantilla de professors aquest curs. No només al·lucinant, a més és idiota. Diu que la secretaria d’Universitats i Recerca ha traslladat aquesta mesura als rectors i gerents per fer front a la retallada de més de 140 milions d’euros que prepara en el seu pressupost. Fonts de la secretaria diuen que han demanat a les universitats que intentin reduir el capítol I – el referent a les plantilles de PDI i de personal d’administració i serveis – el màxim possible, sempre tenint en compte la seva situació específica.

Així d’entrada imaginava que devia haver algun error perquè el curs està a més de la meitat i no se m’acut cap fórmula per fer això en aquest moment del curs.

Tanmateix sembla que no hi ha caperrada perquè la notícia segueix: Per aconseguir aprimar les plantilles aquest 5% en tan poc temps no es cobriran les jubilacions de professors ni les substitucions, es prescindirà de professors eventuals (col·laboradors) i en el cas del personal d’administració i servei també es reduirà el nombre d’interins.

Més que res absurda la notícia perquè aquestes places ja estan cobertes. Les jubilacions necessàries ja s’han cobert. O sigui a efectes del pressupost 2011 poc es podrà fer.

Diu que el curs que ve es reduiran 50 màsters per no necessitar professors eventuals. O sigui se suposa que aquest 5% de professorat equival a 50% màsters. No, en absolut.

Els rectors amb bon criteri diuen que a aquestes alçades és impossible. Jo vaig més enllà: no es farà. És una cosa tan estúpida com dir que el pressupost s’ha de reduir un 20%. Jo crec que els rectors haurien de dir exactament això.

Diu que la UB hauria d’assumir 60 milions d’euros de retallada, el 40% dels 140 milions d’euros. Jo no crec que el rector de la UB ho pugui acceptar.

Podem donar per fet que el Govern amb aquesta mesura podria carregar la recerca universitària però també diu la notícia que alguns rectors es plantegen no abonar les pagues extres. Em sembla que si fan això es poden trobar amb una aturada general. No sé si és el millor que pot fer el Govern ara provocar una aturada de les universitats. Ja dic, jo dels rectors faria el mateix que el Govern català amb Madrid, finalment el Govern tampoc compleix els seus compromisos amb la universitat.

4 respostes a “Em sembla que les universitats i el Govern acabaran malament”

 1. a 02 abr. 2011 a les 11:58 david de las heras

  idiota estas perdent les formes, em sembla que la retallada també arribarà a les escoles, el dia 11 d’abril ho sabrem. No cal dir-t’ho però fas una feina magistral.

 2. a 03 abr. 2011 a les 12:00 david de las heras

  bueno quan parlava de les formes es que has estat un xic més impetuos, extrany amb tu. Ei intenta canviar l’enllaç del teu blogroll que m’he modernitzar a http://www.daviddelasheras.cat
  i encara que fa molt de temps, que coneguis que segueixo llegint el teu bloc.
  una abraçada
  David

 3. a 03 abr. 2011 a les 9:59 Enric I. Canela

  Hola David,
  Gràcies. Aclareixo,el que és idiota és pretendre reduir la plantilla aquest curs. Aquest any potser sí que ho intentin, aquest curs impossible. La notícia idiota o estúpida. Impossible reduir ara tot el que diuen si no es tanquen les classes i s’acomiada a la gent. Això vull dir.
  Una abraçada

 4. […] fins a on la pensen reduir el proper. Evidentment, els professors comencen a posar-se nerviosos i a insinuar que es pot arribar a una parada general de les universitats. Tan de bo. De moment, dijous centenars d’estudiants es manifestaven ja contra les […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació