Enric I. Canela

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, asseguren que el Sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) és una infraestructura “prioritària” que està complint les expectatives esperades des del punt de vista “econòmic” i “científic”. Tot i això, han anunciat que les retallades també afectaran aquesta instal·lació, encara que no han concretat si faran referència al pressupost o a les noves línies d’investigació. Els responsables del Sincrotró han anunciat que la fase de proves avança a bon ritme i que la propera tardor es podran començar a dur a terme els primers experiments amb usuaris experts.

2 respostes a “Males notícies: retallades al sincrotró”

  1. a 05 abr. 2011 a les 12:05 José María

    No veig clar que es compleixin expectatives “científiques” en una infraestructura que encara no s’ha arribat a posar en marxa (és com dir que un nou model d’autobús compleix les expectatives d’augment de l’ús de transport públic abans que li hagin posat les rodes a fàbrica). Pel que m’està arribant, la contractació del personal de la instal·lació està sent també tímida (contractes de 9 mesos a doctors, e.g.), suposo que per si després s’ha de retallar (ells mateixos no s’acaben de creure el que diuen). Tan de bo funcioni bé la cosa.

  2. a 05 abr. 2011 a les 6:55 Enric I. Canela

    José Maria,
    Les expectatives eren que emetès llum en un determinat període i que comencés a funcionar. Ara és quan toca començar els projectes i posar-ho a disposició de la gent. Suposo que ara començaran les retallades.
    O sigui no servirà per a res. De moment…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació