Enric I. Canela

La premsa mèdica està d’acord. El tema de la Sanitat a Catalunya amenaça amb convertir-se un problema de primera magnitud. La retallada sembla que s’està fent sense cap consens mèdic. Mala peça al teler.

Em sembla que el model sanitari acabarà amb: An apple a day keeps the doctor away

Diario Médico publica una llarga anàlisi: Boi Ruiz ha perdut en cent dies fins el crèdit de la UCH. Diu que era un expert i líder sectorial acostumat a negociar i buscar consensos, però en els seus cent primers dies com a conseller de Salut Boi Ruiz ha aconseguit quedar-se sol en el seu objectiu de reduir un 10 % la despesa anual en salut (mil milions) en només nou mesos.

Diario Médico parla amb sindicats: Antoni Gallego, del sindicat Metges de Catalunya “És inadmissible i intolerable la retallada del 10% lineal i sense el criteri clínic”. “Considerem inadmissible i intolerable la retallada pressupostària del 10 % lineal i sense tenir en compte el criteri clínic”. Sota aquesta declaració, expressada per Antoni Gallego, secretari del sindicat Metges de Catalunya, facultatius i pacients s’han mostrat units en contra dels objectius del Govern català.

Jano parla amb més col·lectius: Els metges catalans anuncien mobilitzacions en contra de les retallades. Diu que El president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro, el secretari general del sindicat majoritari Metges de Catalunya, Antoni Gallego, i el president del Fòrum Espanyol de Pacients, Albert Jovell, han exigit una retirada de plans de xoc de la Conselleria de Salut i han anunciat mobilitzacions dels facultatius contra un eventual “desmantellament” de la sanitat.

Miquel Vilardell, president del Col·legi de Metges de Barcelona i del nou Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari, ha expressat la seva preocupació per l’ambient que s’ha creat en el sistema sanitari i per la inquietud dels professionals del sector per les conseqüències que puguin tenir les retallades pressupostàries que s’han anunciat. Diu que l’important és que les retallades es facin pactant amb els professionals i arribant a acords amb criteris mèdics per no disminuir la qualitat assistencial.

2 respostes a “Problemes per al sistema de salut”

 1. a 07 abr. 2011 a les 12:20 eulalia

  Benvolgut Sr. Canela

  En relació a les mesures de xoc del sistema sanitari aquestes estan essent molt importants. Vostè diu, com molts d’altres, que s’estan fent sense el consens mèdic. La meva pregunta és: Els directors mèdics i d’enfermeria son directius dels hospitals? Formen part de l’equip directiu dels hospitals, l’equip per tant executiu i que gestiona els centres? Els director mèdics comptem en el seu equip de treball amb els caps de servei? aquests son considerats directius, que gestionen recursos que són escassos? Que vol dir que no s’ha comptat amb els assistencials? No ho acabo d’entendre. Vostè esta dient que el gerent, director general, conseller delegat o lo que mes ens agradi a tots plegats (molts d’ells son per cert metges) solets a casa seva han fet la reduccio del pressupost del 10%?

 2. a 07 abr. 2011 a les 7:55 Enric I. Canela

  Hola Eulàlia,
  Doncs no ho dic jo sinó que ho fan els mateixos metges. Si ho diuen aquestes persones a més del president de col·legi de metges serà cert. Jo he penjat unes notícies de diaris del sistema sanitari.
  En tot cas ser metge o infermer directiu no vol dir ser assistencial. La majoria dels cops el que ocupa un càrrec directiu deixa l’assistència.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació