- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Els ajustos econòmics de les universitats

Enric I. Canela

Sembla que la premsa va ajustant xifres. Llegeixo que el govern de la Generalitat retallarà [2] aquest any 144 milions a les set universitats públiques catalanes, motiu pel qual cada centre ha obert taules negociadores per concretar unes retallades que, segons els sindicats, afectarà les plantilles laborals de docents i d’administració i serveis.

Aquesta retallada de 144 milions recaurà principalment a la UB, que minvarà el seu pressupost en uns 45 milions d’euros, mentre que la UAB estudia una retallada de prop de 40 milions i la UPC de 37,5 milions.

Aquestes xifres parcials no han estat ni confirmades ni desmentides des del departament d’Universitats, però són les que estudien els sindicats presents a les taules negociadores, que asseguren que la resta de la retallada, uns 25 milions d’euros, haurà de ser assumida per les altres quatres universitats: UPF, URV, UdL i UdG.

Caldrà esperar a veure si les xifres definitives són aquestes o unes altres ja que les universitats estan negociant. Per altra banda, sembla que aquests imports ja inclouen el 5% de rebaixa dels sous del personal de les universitats que les universitats ja no han pressupostat.

Si aquestes dades fossin correctes, en el cas de la UB això representaria una disminució d’aproximadament un 15% en els ingressos que aporta la Generalitat. Esperem esdeveniments.