Enric I. Canela

Llegeixo que l’Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio) porta diversos mesos intentant que el Govern aprovi una modificació dels incentius fiscals a la recerca, de manera que puguin cobrar de forma anticipada també les empreses en pèrdues i que inverteixin més del 30% de les vendes en R+D.

La idea és que s’atorgui a les companyies els diners que els correspondria de la quota d’impost de societats en funció de la seva inversió. Aquestes empreses no paguen aquest impost, en tenir pèrdues, però aquests estímuls perden eficàcia per la falta d’immediatesa, perquè no es cobraran fins que no tinguin benefici, va explicar ahir José María Fernández-Sousa, president de Asebio.

Segons el càlcul realitzat per la patronal, en total, la suma d’aquesta mesura suposaria per a l’Estat una aportació al sector, a partir de 2012, al voltant d’uns 65 milions d’euros.

Al meu parer seria important que això es fes perquè incentivaria una mica la inversió i seria una reparació a una injustícia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació