Retallada a la UdG


Enric I. Canela

Aquesta notícia deu estar equivocada. Diu que la UdG està confeccionant el pla d’austeritat que, per ordre del Govern, l’obliga a retallar el pressupost de personal en 9,5 MEUR. El rectorat de la universitat ha presentat als sindicats el pla de retallades en el qual es recull que no hi haurà acomiadaments de professors que treballen a temps complet però que se’ls obligarà a fer més classes. El pla proposa passar de 6 MEUR a només 1 MEUR el curs vinent per a la contractació de docents associats a temps parcial, molts dels quals són experts que combinen feines fora de la universitat amb les classes. També es preveu reduir el nombre d’assignatures optatives, de desdoblaments de grup i que els becaris de recerca donin classes.

Jo no sé si algú s’ha parat a pensar quanta gent cal acomiadar per reduir 9,5 milions d’euros. El cost mitjà del professorat a temps complet, que és el que cobra més, deu estar al voltant dels 50.000 euros anuals, si hi arriba. Bé, aleshores per fer aquesta reducció en els 6 mesos de l’any en els que podria aplicar serien pràcticament 400. Si són professors a temps parcial, deuen costar uns 6.000 euros a l’any. Caldria acomiadar uns 3.000 professors associats per reduir això en mig any. Evidentment la UdG no els té, no els té ni la UB.

A mi les universitats m’ho explicaran tocant el flabiol. La UdG no pot reduir aquests diners en personal l’any 2010. Bé a ser el Mateix que els diu Andreu Mas-Colell als del govern espanyol. Impossible.

Una resposta a “Retallada a la UdG”

  1. […] milions d’euros. A mi això em sembla impossible. Comentava xifres fa un parell de dies a Retallada a la UdG. No ho reprodueixo. Una quantitat així seria molt difícil d’estalviar en un any sencer, […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació