Retallada a la UB


Enric I. Canela

Llegeixo una notícia que diu: El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha anunciat als degans de les facultats que aquest any hi haurà una reducció de 32,3 milions d’euros en els crèdits dels que habitualment disposen. Així consta en una instrucció del passat 15 d’abril i que el Consell de Govern de la universitat va aprovar en la seva reunió d’aquest dimecres. En concret, es tracta de mesures d’ajustament pressupostari que suposaran retencions de crèdits no disponibles durant aquest 2011.

Bé, parcialment certa, el Consell de Govern de dimecres va rebre l’explicació del rector, el vicerector d’Economia i el gerent sobre la situació econòmica, el que el rector havia decidit i com s’aplicaria. L’equip de govern va escoltar les opinions dels assistents. El Consell de Govern no va aprovar res perquè no era de la seva competència. Això sí, el rector va rebre el suport total del Consell.

No reprodueixo l’escrit del rector ni tampoc el detall de les mesures a prendre, perquè no estan en obert, però si diré que entre les mesures està reduir en aquests mesos la despesa de personal en 12,9 milions d’euros. A mi això em sembla impossible. Comentava xifres fa un parell de dies a Retallada a la UdG. No ho reprodueixo. Una quantitat així seria molt difícil d’estalviar en un any sencer, però en sis mesos encara més.

La situació és enormement greu. El rector ha insistit en què no farà res que posi en perill la qualitat de la docència o la recerca. Estic segur que malgrat la bona tasca que s’està realitzant per racionalitzar les coses al màxim i intentar adaptar-se als ingressos previstos, serà impossible evitar el dèficit i fer malbé algunes coses. Com li passa a Catalunya globalment, rebaixes tan dràstiques en un any és inviable.

En tot cas, total suport a l’equip de govern

2 respostes a “Retallada a la UB”

  1. a 12 maig 2011 a les 8:17 Noel

    Pregunto: a partir de quina quantitat de retallada començaríem a enfadar-nos? Ho dic perquè a mi em retallen 32M necessaris quan ja tinc mancances de finançament i lio un pollastre. Els equips rectorals han somrigut i aplaudit no sé per què, i la resta de la comunitat universitària potser ens hauríem de mobilitzar exigint unes polítiques anticrisi nacionals o estatals més justes.

  2. a 12 maig 2011 a les 10:47 Enric I. Canela

    Noel,
    Aquesta retallada és de 54 milions d’euros. Impossible d’assumir. Més dèficit. Els rectors no han fet soroll, somriure no ho han fet. El soroll el faran quan hagin d’acomiadar gent. Tocaran PAS i aleshores és quan passarn coses. Mobilitzacions a la universitat no hi hauran fins d’aquí uns mesos. Aleshores potser sí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació