Enric I. Canela

El diari AVUI publica una entrevista amb el rector de la UB, Dídac Ramírez. Remarquen com a titular: “No aplicaré una retallada que afecti docència i recerca”.

Malgrat la situació, el rector de la UB, diu que a mitjà termini, es mostra optimista perquè el govern ha reconegut que al conjunt del sistema universitari cal més finançament públic. La segona raó que la fa ser optimista és la reacció de bona part de la comunitat universitària, que veu aquesta crisi com una oportunitat per superar ineficiències i reforçar punts forts.

Diu també: En el moment que la retallada pogués afectar la formació o la recerca, ja li dic amb tota claredat que no l’aplicaria perquè a més de la impossibilitat física, també hi ha la impossibilitat moral.

En aquesta entrevista el rector de la UB demostra estar convençut que ens en sortirem raonablement de la difícil situació. Ja l’he vist diverses vegades manifestar aquesta resolució, positiu. Jo per la docència pateixo ben poc, crec que ho sabrem fer, m’amoïna la recerca i no per culpa de la UB. La situació és molt difícil i quan passi el 22 de maig Madrid començarà a retallar per tot arreu.

Jo també penso que el Govern actuarà, quan pugui, en favor de la universitat, però mentre hem de millorar alguns aspectes de model. Tal com veig les coses, el proper govern espanyol voldrà canviar coses. Hem d’aconseguir imposar la nostra visió de les coses. Cal que la UB sigui decisiva en l’elaboració del model català.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació