Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha afirmat davant el Ple del Senat que la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, que previsiblement donarà suport aquesta setmana la Cambra Alta, millorarà les condicions per atraure a Espanya els millors investigadors del món.

Garmendia ha explicat que la investigació és una activitat internacional on la mobilitat no només és habitual, sinó que resulta imprescindible i en aquest escenari, totes les potències, inclosa Espanya, competeixen per atreure i mantenir aquest talent. Això es complementarà amb el nou Reglament d’Estrangeria, que preveu la creació d’un visat específic per a personal investigador que escurça els terminis d’accés als permisos de residència i treball.

Garmendia ha destacat que Espanya és ja un país que atrau el talent perquè un de cada cinc investigadors finançats pel Ministeri de Ciència és ja estranger. En relació amb el visat per a investigadors, ha afegit que el govern seguirà licitant per aquest talent independentment de la seva nacionalitat i aquest nou instrument serà clau per aconseguir-ho.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació