Enric I. Canela

Llegeixo que l’obesitat mòrbida creix el doble de ràpid que l’obesitat general, segons l’estudi que publica la Revista Espanyola de Cardiologia amb dades de 106.048 participants i que engloba un període de 14 anys. Una malaltia que incrementa considerablement el risc cardiovascular i altres malalties. De fet, l’obesitat mòrbida és la variant més perillosa d’obesitat ja que multiplica per tres el risc dels malalts de tenir alguna malaltia cardiovascular.

Entre el 1993 i el 2006, els espanyols amb obesitat mòrbida van passar d’1,8% cada 1.000 habitants el 1993 a 6,1 el 2006. Per tant, el nombre de persones amb obesitat mòrbida a l’Estat s’ha incrementat en més del 200% mentre que els obesos s’han incrementat d’un 65%.

En conjunt, 6,1 ciutadans de cada 1.000 a l’Estat són obesos mòrbids, el 6,8 per 1.000 de les dones i el 5,4 dels homes. Tot i que la malaltia continua sent més comuna entre el sexe femení, l’augment relatiu entre els homes ha estat tres vegades superior. I és que mentre ha augmentat un 4% en les dones, ho ha fet en un 12% entre els homes.

Això és un autèntic drama. La gent és absolutament inconscient dels problemes que ocasiona el sobrepès. Tot i fer-se programes educatius són absolutament insuficients. Caldria fer molt més. L’evolució,a causa del sedentarisme però sobretot de menjar malament, porta a una evolució com la del dibuix.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació