Quin futur ens espera


Enric I. Canela

El rector de la Universidad Complutense de Madrid diu que en els propers deu anys els mancaran entre 200 i 300 catedràtics. Parla del tema de les jubilacions i de la necessitat d’estabilitzar als més joves.

Aquest és un tema que m’amoïna i molt. La política de fitxatges està molt bé però les coses no són tan senzilles sense diners. I no parlo de la crisi dels darrers dos anys, fa anys que s’arrossega una manca de política de professorat a mig i llarg termini.

Al departament cada dia som més grans, ens acostem a la jubilació, i no hi veig més que precarietat entre els joves. És un problema general. Hi ha molts joves doctors que van a l’estranger, alguns voldrien tornar-hi. També vénen doctors, amb estades de postgrau, d’altres universitats, no tots són de dins, poques esperances d’un lloc digne. No sé pas on anem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació