Un crim sense càstig


Enric I. Canela

El director del departament d’Europa de l’FMI, Antonio Borges, ha destacat els passos que s’han fet en matèria econòmica a Espanya i creu que el país va en la bona direcció. En aquest sentit, ha citat la reforma de les pensions, la retallada dels salaris en el sector públic, la reestructuració de les caixes d’estalvi o la millora d’incentius en el mercat de lloguer d’habitatges per sobre del de compra. L’ha posat com el millor exemple de com un país que comença a actuar en la direcció correcta pot estar ben considerat pels mercats i ha recordat que l’ens ha donat molt suport a l’Estat, especialment en el sector bancari.

Tanmateix, conclou: Espanya necessita un gran ajustament i això tindrà un gran impacte en l’atur. L’informe recorda, a més, que, a Espanya o Irlanda, la punxada de la bombolla immobiliària va deixar al carrer molts treballadors sense preparació, i afegeix: En casos extrems, com Espanya, gairebé un de cada dos joves no té feina, cosa que fa créixer el fantasma d’una generació perduda.

La nefasta política econòmica de l’Estat espanyol deixarà moltes víctimes innocents. La vida perduda de molts joves. Un crim que no serà castigat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació