Enric I. Canela

Llegeixo al web de Biocat una molt bona notícia. Un total de 18 entitats —centres, hospitals i empreses catalanes— que fan recerca en nanotecnologia aplicada a la salut i a la biotecnologia a Catalunya han creat l’aliança BioNanoMed Catalunya. Aquesta és la primera plataforma catalana de bionanomedicina que neix per crear sinergies i afavorir noves oportunitats de recerca i de negoci en aquest sector i incrementar la visibilitat internacional del treball de les entitats que la integren.

La nanobiomedicina, una de les fortaleses de la recerca a Catalunya, ja ha estat pionera a l’Estat espanyol en crear centres focalitzats en la integració multidisciplinària de nano i biotecnologia, i que actualment són referents internacionals, com l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN), l’Institut de BioEnginyeria de Catalunya (IBEC), el Centre d’Investigació en Nanociència i Nanotecnologia (CIN2) o el Centre d’Investigacions en Bioquímica i Biologia Molecular (CIBBIM) del Vall d’Hebron Institut de Recerca. Actualment, hi ha 37 grups de recerca registrats en diferents centres i universitats catalanes. I, segons dades recollides per la Biblioteca Nacional de Medicina dels Estats Units pertanyent als National Institutes of Health (NIH), Barcelona és la segona ciutat del món d’origen de publicacions científiques sobre nanomedicina, després de Boston.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació