Enric I. Canela

Amaya Moro-Martín, portaveu de la Plataforma Investigación Digna, investigadora Ramón y Cajal del CSIC i investigadora visitant a la Universitat de Princeton; Andrés Moya Bedoña, investigador postdoctoral del CSIC i membre de la Plataforma Investigació Digna; i Juan Carlos Suárez Yanes investigador postdoctoral del CSIC, investigador associat del Observatoire de Paris membre de la Plataforma Investigació Digna van publicar un article tot justa abans que s’aprovés la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació: Ley de la CeniCiencia.

L’acaben dient: Si no s’estableix un veritable tenure-track, el nostre sistema de recerca mai arribarà la credibilitat i la competitivitat que tots desitgem i la nostra economia necessita, perquè ni atraurà talent de l’exterior, ni podrà conservar el talent dels joves investigadors (molts d’ells de 40 anys), que són responsables de bona part de la productivitat científica d’aquest país i que s’estan veient abocats a emigrar o abandonar la recerca.

Un article (carta –demanda als diputats) que no va ser escoltat. Penso que no es trigarà gaire a canviar la llei i fer cas del que demanen aquests investigadors. Està en línia amb el que també demanen la majoria d’investigadros sèniors amb responsabilitats científiques. Recomano la seva lectura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació