Enric I. Canela

Llegeixo que Carod es postula com a director de la Càtedra d’Estudis Occitans de la UDL de la mà de la Diputació de Lleida.

La Càtedra d’Estudis Occitans va ser presentada l’any 2006 pel rector Joan Viñas. Després de sis anys es posarà en funcionament. La Diputació de Lleida vol situar de director de la càtedra a Josep Lluís Carod Rovira, que és filòleg de formació i hauria ofert, a canvi, uns 100.000 euros per iniciar aquests estudis

La informació diu que la voluntat de la Diputació de Lleida ha passat per sobre del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UDL, òrgan al qual li pertoca, conjuntament amb el rectorat de la Universitat, escollir el director de les càtedres del seu àmbit acadèmic. Està previst que l’acord entre la UdL i el polític independentista es segelli aquest dimarts.

De totes formes La Diputació de Lleida desmenteix que el nomenament de Carod per la càtedra d’occità a la UdL ja estigui fet ja que asseguren que se l’ha de nomenar per consens del Conselh Generau d’Aran, Paeria, Diputació i UdL.

Res en contra si Carod-Rovira reuneix les condicions i els òrgans de govern d ela universitat hi estan d’acord, però les normes s’han de complir i en un cas així molt més ja que altrament semblaria que és una qüestió política.

Una resposta a “Carod-Rovira dirigirà una càtedra a la UdL?”

  1. […] uns dies escrivia Carod-Rovira dirigirà una càtedra a la UdL?. Es veu que la la UdL ha fixat unes bases per evitar que el director de la Càtedra d’Estudis […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació