Enric I. Canela

El tema de la direcció del CNIO i el conflicte generat per Mariano Barbacid continua viu.

Aquest matí llegia que el govern espanyol si que admet el que proposava Barbacid, ho millor ho admetia. L’antecedent és el de la creació del Consorci Tecnològic de l’Energia d’Astúries el 2009, que, segons consta en el seu web, està inscrit en el Registre Especial d’Agrupacions Empresarials Innovadores del Ministeri d’Indústria. Aquesta societat està constituïda per dues fundacions (una d’elles, Asturiana de l’Energia, és pública i administra l’AIE) i 29 empreses del sector energètic (entre elles Acciona, Unión Fenosa i Duro Felguera). No discutim si l’advocat de l’Estat té raó, potser sí i no es pot fer, però per què es va poder fer el Consorci Tecnològic de l’Energia d’Astúries el 2009?

Per acabar-ho d’adobar Rafel Perea (veure Un nuevo fármaco contra el cáncer) parla de mercantilització d ela recerca, A banda de criticar a Mariano Barbacid diu que li agradaria pensar que el Ministeri s’oposa al que proposa Barbacid per tal que el fàrmac sigui accessible gratuïtament als que no tenen mitjans (més o mensy).

Per la seva banda, el patronat del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), reunit avui a Madrid durant més de dues hores, no ha nomenat cap director nou perquè segons han comunicat volen desvincular d’aquest procés de les filtracions i contaminacions que s’han produït durant els últims dies als mitjans de comunicació sobre els possibles candidats. Ara la comissió delegada del Patronat té de termini fins el 22 de juny per presentar una llista de candidats. Em sembla que fins el 22 de juny no desvincularan res de res.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació