Enric I. Canela

L’altre dia a l’acte central de la campanya electoral a Aragó, Zapatero va dir que aquest serà el major esforç en beques de la història d’Espanya. Va prometre igualar les beques salari del cicle superior de Formació Professional (FP) a les dels universitaris.

Avui el ministre d’Educació ha avançat els integrants del Consell de l’Estudiant Universitari que el proper divendres el Consell de Ministres aprovarà un decret en el qual s’estableixen els llindars de renda per poder accedir a les beques, així com les quanties d’aquestes beques i ajudes per al proper curs.

Segons dades del Ministeri d’Educació, el Govern augmentarà la partida per a beques i ajudes en més d’un 5%, el que propiciarà que 1,7 milions de persones es beneficiaran d’aquestes ajudes.

Més d’un 36% dels estudiants de nou ingrés a la universitat tindran dret a matrícula gratuïta, segons la mateixa font, que ha destacat que per primera vegada s’iguala la quantia de les beques salari dels estudiants de cicles formatius de grau superior amb els de la universitat.

Per la seva banda, Rubiralta en una conferència va destacar la consolidació de la beca-salari, que l’any que ve estarà incorporada a tot el grau i que ha de passar dels 3.500 euros d’ara als 6.500 en un futur. Tal com van les coses el futur no és proper però el camí és el correcte.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació