Enric I. Canela

Crec que els estudiants s’equivoquen. La societat no té perquè pagar els que repeteixen un munt de vegades les assignatures. Un model adequat de beques hauria de reduir el seu import en funció dels crèdits aprovats. Per contra les beques als bons estudiants haurien de ser prou generoses. Tothom ha de poder estudiar, tothom que tingui les condicions per fer-ho, amb independència de la seva situació econòmica. No crec que cap ciutadà normal estigui disposat a dedicar els seus impostos segons com.

Llegeixo que el Consell Estudiantil de les Universitats Catalanes (Ceucat) ha demanat per escrit al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que no deixi de subvencionar als alumnes que repeteixen per tercera vegada (o més) una assignatura, una proposta del Ministeri d’Educació anunciada pel seu titular, Ángel Gabilondo, i que s’aprovarà aquest divendres.

En una reunió amb el Consell d’Estudiants Universitaris de l’Estat (Ceune) va revelar la intenció del Ministeri d’eliminar la subvenció de les assignatures matriculades per tercera vegada (o més) en el pròxim curs, fet que ha provocat les crítiques de l’alumnat perquè la seva immediata entrada en vigor respon a un afany “recaptatori”, han dit.

Els estudiants remarquen la necessitat de debatre la proposta i de coordinar les diferents administracions, ja que han subratllat que la Generalitat de Catalunya va anunciar aquest dilluns la seva intenció d’augmentar els preus dels crèdits matriculats per tercera vegada i consecutives, ha informat la Ceucat a un comunicat.

2 respostes a “Beques als que repeteixen reiteradament?”

  1. a 19 maig 2011 a les 5:29 Estudiant

    Els estudiants demanem que l’aplicació de la mesura sigui coherent, responsable i es faci de forma coordinada. No demanem que se’ns subvencionin les repeticions per sempre.

  2. a 19 maig 2011 a les 8:12 Enric I. Canela

    Jo hi estic d’acord. Que les beques augmentin i que es beneficiïn els que estudien. Altra cosa és els que no fan la feina. El 99,9% dels que repetexen tres vegades és que o no fan res o és que no tenen capacitat per fer allò.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació