Enric I. Canela

Llegeixo que la UPC impulsa la creació d’un clúster agroalimentari per facilitar la relació i el contacte entre empreses i recerca del sector. L’objectiu és fomentar i promoure la col·laboració entre els sectors tecnològic i agroalimentari, promocionar el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a aquest àmbit i millorar la competitivitat aprofitant les sinergies que es puguin crear entre investigació i aplicació pràctica.

En el nou clúster participen 21 grups de recerca, fonamentalment instituts i ens vinculats a la UPC, i empreses com Gallina Blanca Star, Unilever Espanya, Grup Bonmacor, Grup Areas, Ilpra Systems Espanya o entitats com el Parc Agrari del Baix Llobregat o la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

El clúster actuarà d’interlocutor entre la universitat i les empreses per facilitar la realització de projectes de recerca i innovació que permetin incrementar la competitivitat i enfortir el lideratge de les empreses del país. A més, facilitarà la relació entre els estudiants de la UPC i el mercat laboral.

Aquesta és una gran iniciativa que espero que reeixeixi. Catalunya té una bona indústria dels aliments, però poc donada a la innovació cosa que l’impedeix ser líder. Potser a partir d’aquesta relació això canviï.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació