Enric I. Canela

Ahir escrivia Publicats els increments de preus públics que poden aplicar-se als estudis universitaris. Avui llegeixo El “tasazo” catalán se extiende por toda España, un article publicat per Federación de Jovenes Investigadores / Precarios. L’article fa referència a el preu que caldrà pagar per la tutoria de la tesi, entre 200 euros i 400 euros. L’any passat Catalunya va posar el preu més alt, ara s’estén a tot l’Estat espanyol. Els Joves Investigadors demanen que es retiri el Real Decret.

A mi la veritat és que em sembla desencertat que els doctorands, la majoria becaris dels programes de Formació de Personal Investigador (diverses modalitats i finançadors) i aviat contractats segons la recentment aprovada Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació hagin de pagar per una tutoria que no és més que una col·laboració en el treball de recerca que fem junts joves i sèniors. Altra cosa és que calgui pagar per l’examen, acte acadèmic amb tribunal, i els drets del títol.

Crec desencertadíssima la “no reflexió” que s’ha fet en aquest tema que només té un sentit recaptatori.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació