Enric I. Canela

La polèmica que ha desencadenat la negativa del Ministeri de Ciència i Innovació, avalada per l’advocació de l’Estat, a acceptar el projecte de constitució d’una Agrupació d’Interès Econòmic proposat per Mariano Barbacid per desenvolupar la seva recerca sobre el càncer continua ocupant a la premsa, especialment perquè el càrrec de director del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas està, a efectes pràctics, vacant. És evident que aquestes polèmiques no afavoreixen la cerca d’un director de prestigi. El Ministeri diu que no cal precipitar el nomenament. Efectivament, precipitar no però quant més es trigui més deteriorada estarà la cosa. Mentre apareixen comentaris sobre el negoci que hi ha darrera, si la cosa funciona, i el fet que les patents deixin de ser públiques i passin a mans privades.

També apareixen algunes crítiques a Barbacid per haver traspassat determinades fronteres ètiques. El que és cert és que tant per bé com per mal, no som als Estats Units.

Mentre Barbacid dice que no se podrá erradicar nunca el cáncer en la seva investidura com a Doctor Honoris Causa per la Universitat de Cantabria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació