Enric I. Canela

Llegeixo que Uns 1.500 universitaris catalans beneficiaris d’estades d’estudis a l’estranger Erasmus i d’altres programes de mobilitat tindran un ajut complementari de fins a 1.200 euros per un màxim de sis mesos (200 euros al mes) durant el curs 2011-2012. Els ajuts formen part dels programes de mobilitat internacional MOBINT 2011, finançats per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Cercant criteris de la màxima excel·lència, el Govern ha modificat els requisits per accedir a aquests ajuts. Enguany, s’exigeix als estudiants -prèviament seleccionats a les seves universitats per tenir un Erasmus o d’altres programes per estudiar a l’estranger- haver superat els 60 crèdits, mentre que el curs 2010-2011 la barrera se situava als 27. Tanmateix, i també com a novetat d’enguany, cal acreditar per a la mobilitat universitària, una nota mitjana ponderada com a mínim d’1,3 de l’expedient per als ensenyaments tècnics o d’1,6 per a la resta (abans no existia cap requeriment de mitjana acadèmica). Aquests requisits s’afegeixen al coneixement de la llengua docent del país de destinació.

Tenen temps fins el 15 de juny per demanar l’ajut. No és gaire però ajuda. La llàstima és que els que no tinguin diners familiars no podran aprofitar aquesta oportunitat. L’economia segueix sent un llast per als estudiants.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació