Enric I. Canela

Llegeixo que Catalunya, Baleares, Languedoc-Rousillon i Midi-Pyrinées han creat el nou campus universitari euroregional que serà més gran d’Europa i el setè del món, ja que comptarà amb mig milió d’alumnes, 45.000 investigadors i 100 centres d’educació superior.

El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, ha presidit la presentació a Barcelona aquest dimecres del projecte, el primer acte de la presidència catalana d’aquesta euroregió.

Castellà ha augurat que el projecte serà un model innovador i únic al món pel que fa a cooperació en R+D+i, i serà un gran pol universitari europeu que tindrà com a eixos d’actuació la mobilitat d’estudiants i investigadors, l’enfortiment de la cooperació i l’explotació del campus virtual.

Precisament, s’ha creat un nou grau pioner a Catalunya, que permetrà als estudiants obtenir la doble titulació en Dret de la UAB i de la Universitat de Tolosa, el que constitueix un exemple de les actuacions conjuntes que es duran a terme.

La formació en el turisme serà també un punt fort del Eurocampus, que preveu crear titulacions conjuntes, intercanviar professors i convalidar crèdits, projecte en el qual participen la UdG, la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Tolosa.

Una altra de les concrecions d’aquest Eurocampus és el nou programa per facilitar l’aprenentatge de les diferents llengües de l’euroregió com a eines de mobilitat, i que preveuen fer comprensible el català, el francès, el castellà i l’occità, que s’iniciarà amb un programa pilot en 2011-2012 en les quatre ciutats universitàries Barcelona, Palma, Tolosa i Perpinyà.

No fa gaire escrivia El web Eurocampus: una vergonya, referint-me al web d’aquest Campus. Ara ja ha millorat una mica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació