Enric I. Canela

Llegeixo que el president de la Conferència de Degans de Medicina, Joaquín García-Estañ, ha reclamat avui al Ministeri d’Educació que només s’acrediten els títols d’estrangers que realment són necessaris perquè les xifres de metges nous registrats cada any a Espanya no són sostenibles. Certament sembla idiota gastar el que costa formar metges i després homologar a altres sense cap garantia més que la carrera.

En una nota, García-Estañ ha precisat que entre els anys 2000 i 2010 el Ministeri d’Educació va verificar 43.849 títols de Medicina assolits en altres països i que, en el mateix període, es van llicenciar en universitats espanyoles altres 42.000 facultatius, el que suma més de 85.000.

Ha proposat que els llicenciats estrangers superin una prova d’habilitats en les Facultats de Medicina que vagi més enllà de l’examen MIR perquè les aptituds per aprovar el MIR no són les úniques amb les quals han de sortir els alumnes de les facultats.

A l’Estat espanyol hi ha 1.886 llicenciats en Medicina en atur i la desocupació en el sector ha crescut un 24% en els últims sis mesos, segons les dades difoses per la Conferència Nacional de Degans de Medicina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació