La retallada a la URV


Enric I. Canela

Llegeixo que la URV manté la plantilla de treballadors però tancarà part de les seves intal·lacions a l’agost per reduir despeses. Sort tenen si només han de fer el que diu el rector. Veurem com s’ho fan per no fer dèficit.

El rector de la URV, Francesc Xavier Grau, ha assegurat que, tot i la retallada pressupostària de prop del 16% anunciada pel Govern, la universitat mantindrà l’actual plantilla de treballadors. Tot i així, Grau ha explicat que s’hauran d’intensificar esforços per a reduir el volum de despesa corrent actual. El rector ha dit que una d’aquestes mesures és el tancament de bona part de les instal·lacions de la facultat del 8 al 28 d’agost, impulsar noves mesures d’eficiència energètica i la modificació dels horaris de les seus de la universitat. Francesc Xavier Grau ha assegurat que tot i entendre la retallada dels serveis públics, aquesta és ”excessiva”.

6 respostes a “La retallada a la URV”

 1. a 03 juny 2011 a les 6:04 Merce

  Enric:

  La URV s’ho farà com sempre ha fet per a no generar dèficit controlant la despesa. Una messura que ara s’ha intensificat però que sempre ha estat present en la gestió econòmica de la institució.

  Moltes vegades m’ha donat la impressió, no només a les universitats, sinó a totes les institucions que es financien públicament, que no calia controlar les despeses. En definitiva, és com si les diferents administracions puguessin assumir tots els dèficits. Ni llavors estava bé perquè com a totes les economies s’hauria de gastar el necessari i no endeutar-te més del possible ni ara ens mereixem retallades indiscriminades al món educatiu (la universitat no és una excepció). Tampoc l’amenaça permanent de menys sou per als funcionaris. Hi ha moltes altres despeses que caldria revisar de les que, per alguna raó, ningú en parla.

  Records!

 2. a 03 juny 2011 a les 6:54 Enric I. Canela

  Mercè,
  Et dono tota la raó. Fa uns anys es va començar a gastar pensant que l’administració pagaria tot el que calgués i no ha estat així. Jo sóc molt crític en com es va gestionar el pressupost de la UB entre els anys 2002 i 2007. Igual podria d’altres. Després les coses es van intentar ajustar però una vegada has consolidat salaris ja és molt dif´cil.
  Altra cosa és el model de finançament. No està ben fet.

 3. a 20 juny 2011 a les 7:47 Curios

  Que una universitat com la URV o qualsevol altra administració tingui el marge que té la URV per reduir la despesa corrent sense afectat la seva activitat només vol dir una cosa: QUE NO ERA EFICIENT i que estava malbarant recursos públics.

  D’aquesta mala gestió de recursos no té la culpa la política de retallades de la Generalitat ni Madrid ni la UE… és una responsabilitat LOCAL.

  Salut

 4. a 20 juny 2011 a les 10:00 Enric I. Canela

  Curiós,
  Em sembla que t’equivoques quan dius “com qualsevol altra administració”. De totes formes abans de parlar cal saber si estava malbaratant, que no ho crec, o senzillament estalviant per invertir. Justament això darrer demostraria exactament el contrari.
  Un problema bastant estès és opinar a partir d’un titular sense tenir la informació. O fan els periodistes i tot.

 5. a 23 juny 2011 a les 12:53 Curiós

  Quan parlo de malbaratar recursos senzillament vull dir que l’entitat no està gestionant de manera eficient els seus recursos, i en aquest cas he parlat només en referència al capítol de despesa corrent.

  El govern de la Generalitat pensa igual i l’Antoni Castellà ratifica aquesta idea de no eficiència quan parla que el sistema universitari català ha de “centralitzar compres”. En aquest sentit, són molts els que ens equivoquem.

  Si puc fer una cosa per 80€ i porto anys pagant 100€ estic tirant els diners.

 6. a 23 juny 2011 a les 1:08 Enric I. Canela

  Depèn. Si els tens com a superàvit, com és el cas, i els dediques a inversió o a programes extraordinaris, no només no estàs malbaratant sinó que estàs fent una magnífica gestió. Potser el que cal fer és demanar transparència, que no nego. El que cal és exposar els comptes al Parlament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació