Exportem titulats


Enric I. Canela

Dramàtica situació la de Catalunya. Formem els nostres joves i han de marxar perquè no poden treballar. No faig demagògia al voltant d’una situació que no podem solucionar a curt termini, però sí que voldria una reflexió.

La tisorada torna a expulsar les infermeres a l’estranger. Desenes de professionals amb contractes eventuals han perdut la feina. L’atur afecta el 21% de les més joves, quan fa un any l’ocupació era plena. Algunes prefereixen marxar i fer de cambreres

Els enginyers, obligats per la crisi a buscar noves oportunitats a l’exterior. La caiguda en picat de l’obra pública força el sector a mirar cap als països emergents. El Brasil, amb l’horitzó dels Jocs Olímpics, és el destí preferent.

Quan reaccionarem de debò?

Mentre set de cada deu alumnes de Batxillerat no sap quin grau estudiar quan finalitzi les Proves d’Accés a la Universitat, segons una enquesta de Cercle Formació, realitzada a una mostra de més de 15.000 estudiants de totes les comunitats autònomes. Encara que la decisió de la majoria depèn de la seva nota per poder triar, només el 27 % té ja decidit quin grau triarà. Complicat si els hem d’aconsellar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació