Enric I. Canela

El tema de l’estabilitat laboral del PAS,interí i substitut, i professorat associat està calent. Evidentment, atesa la relació laboral de les universitats amb els seus treballadors no deixa alternativa davant una obligada reducció del capítol de retribucions. Mala situació.

Diu la notícia que una cinquantena de professors universitaris associats de la UB s’han concentrat a primera hora d’aquest dimarts a la plaça Universitat per protestar contra la precarietat laboral i reclamar la revisió i la renovació dels seus contractes. El col·lectiu també demana un reconeixement a la seva tasca com a investigadors. Incorrecte: La veritat és que allà no hi havia només professorat associat, hi havia PAS i estudiants. La concentració tenia com a objectiu evitar el Consell de Govern però s’ha realitzat amb normalitat tot i que al començament han cridat i donat els tradicionals cops a les portes.

Una altra diu que un centenar de membres del Personal d’Administració i Serveis de la UPC han boicotejat avui la reunió del Consell Social. Els treballadors han entrat a l’edifici on se celebrava la trobada i, amb pancartes i xiulades, han pujat fins a la sala on es reunien els membres del Consell Social, entre els que hi havia el rector de la UPC, Antoni Giró. Un a un, els treballadors han anat passant per davant de la taula de la reunió i han mantingut aquesta protesta fins que els membres del Consell Social s’han aixecat i han suspès la sessió. Posteriorment han anat al Rectorat on s’han trobat am Giró, a qui han fet arribar les seves reclamacions.

Per altra banda, un grup de professors associats de la UdG s’ha organitzat en assemblea per criticar públicament que són el col·lectiu més afectat per les retallades que s’han d’aplicar a la universitat, davant la intenció del rectorat de reduir de 6 milions d’euros a 1 la partida destinada a la contractació d’aquest tipus de docents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació