Enric I. Canela

Felicitats al Joan Gil. Llegeixo que el cap del grup de recerca d’apoptosi i càncer de l’IDIBELL, i catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la UB, Joan Gil, ha estat guardonat amb el I Premi en Biomedicina Aplicada de la Fundació Valdés-Salas. El jurat ha decidit per unanimitat concedir aquest guardó a Joan Gil per la seva tasca investigadora en la recerca de nous tractaments de leucèmies i limfomes de cèl·lules B.

El treball experimental dut a terme pel grup liderat per Joan Gil en col·laboració amb l’empresa Advancell ha permès patentar l’ús de la molècula Acadesina que ha superat amb èxit totes les etapes d’assaigs preclínics i ha conduit finalment al desenvolupament d’un assaig clínic, actualment en curs, per al tractament de pacients amb leucèmia limfàtica crònica. Aquest assaig és el primer que es realitza per al tractament del càncer a partir d’una patent generada per un grup del sistema públic espanyol de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació