Grifols creix


Enric I. Canela

Llegeixo que la multinacional catalana Grifols treballa en una nova línia de recerca amb cèl·lules mare que se suma a les ja dedicades a hemoderivats i que mantindrà després de la compra i fusió de la nord-americana Talecris.

La multinacional dedicada a la farmàcia hospitalària inverteix més del 4% de les vendes en recerca, el que li permetrà mantenir també les línies desenvolupades als EUA, l’adquisició suposarà gairebé un 60% de les vendes, mentre que Europa representa el 26% i Canadà el 7%. La nova línia de recerca, que es desenvolupa sota l’empresa Gri-Cel, s’ha instal·lat en la seva nova seu corporativa mundial, ubicada a Sant Cugat del Vallès i que inaugura aquest dimecres el ministre d’Indústria, Miguel Sebastián, acompanyat del equip directiu de l’empresa i de l’alcaldessa del municipi, Mercè Conesa. On és el conseller?

La seu, que suposa el traspàs de les oficines de la Torre Mapfre de Barcelona, compta amb tres edificis corporatius de més de 45.000 m2 que alberguen uns 200 treballadors dels àmbits de direcció, comercials i alguns laboratoris, que aniran creixent segons s’ampliïn els projectes de recerca.

Amb l’adquisició de la nord-americana Talecris per 2.800 milions d’euros, Grifols s’ha convertit en el tercer productor de hemoderivats del món amb presència en més de 90 països i filials pròpies a 24 i la primera empresa europea del sector, amb l’objectiu d’incrementar des d’aquest mateix any els seus ingressos com a referent internacional en el desenvolupament, producció, comercialització i recerca de fàrmacs derivats del plasma. Grifols preveu ara nous projectes com la inauguració al setembre de nova línia de producció d’un nou medicament a la planta de Parets del Vallès i la posada en marxa de l’assaig mèdic d’un tractament per endarrerir el progrés de l’Alzheimer, que es desenvoluparà durant un any amb 300 pacients, 200 a Espanya i altres 100 als Estats Units.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació