Enric I. Canela

Llegeixo que el Consell de Ministres ha aprovat els criteris de distribució autonòmica, així com la distribució resultant, de la subvenció corresponent a l’exercici econòmic 2011 per l’impuls de les Escoles de Doctorat de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

En total, es destinen a aquest fi 6,5 milions d’euros, una quantitat que té com a objectiu donar resposta al Reial Decret de 28 de gener de 2011, que estableix la regulació dels ensenyaments de doctorat i que contempla la creació de les Escoles de Doctorat. Per això, aquesta subvenció pretén facilitar l’adaptació dels programes de Doctorat a la nova reglamentació per a l’impuls de la seva qualitat.

Els criteris de distribució aprovats avui pel Consell de Ministres, i que estableix la Conferència General de Política Universitària del passat 24 de març, són els següents:

  • 50% segons el nombre de tesis llegides en el període 2007-2010.
  • 50% segons el nombre de Doctorats seleccionats en la convocatòria per a la concessió d’una menció cap a la excel·lència als programes de doctorat de les universitats.

La distribució resultant després de l’aplicació d’aquests criteris és la següent:

La inversió aprovada respon a la necessitat de situar els estudis de Doctorat com a centre de les actuacions d’impuls de l’R+D+i de les Universitats en estreta cooperació amb altres organismes i institucions, ja que són claus per augmentar l’ocupabilitat en el nostre país gràcies al desenvolupament d’un nou model productiu basat en el coneixement, la recerca i la innovació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació