Enric I. Canela

Llegeixo que el programa Consolider, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, ha finançat en els seus cinc convocatòries (2006-2010) 77 projectes de recerca.

El 2011, està previst que concloguin els projectes de la primera convocatòria i en quatre o cinc anys tots els altres estaran en la seva fase final, segons ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa a Santander la directora general d’Investigació i Gestió del Pla Nacional d’R+D+i del Ministeri de Ciència i Innovació, Montserrat Torné i Escasany en una trobada que es celebra en el marc de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que analitza els beneficis d’aquest programa i les seves perspectives de futur, si bé també pretén detectar les seves debilitats.

Segons ha explicat, en aquests anys, Consolider ha finançat 320 milions d’euros en projectes de recerca, en el qual estan integrats uns 11.000 científics.

El subdirector general de Projectes d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, Aníbal González, i pel coordinador científic adjunt del Programa Consolider-Ingenio 2010, Diego Cárdenas, ha assenyalat que només en la seva primera convocatòria el programa va permetre contractar uns 3.000 doctors. També ha dit que entre els requisits del programa s’estableix que els grups de recerca han d’estar integrats en un 70 % per doctors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació