Enric I. Canela

El dia 22, el Patronat del Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas (CNIO) va nomenar Maria Blasco directora del CNIO en substitució de Mariano Barbacid. Blasco ocupava fins ara el càrrec de vicedirectora d’Investigació Bàsica del CNIO.

Joan Massagué presidirà el comitè científic assessor del CNIO, que ha estat reforçat amb el nomenament de cinc nous membres de prestigi internacional en recerca del càncer: José Baselga, Elías Campo, Carlos López-Otín, Ángela Nieto i Jesús San Miguel.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, el secretari d’Estat d’Investigació i president del Patronat del CNIO, Felipe Pétriz, i la nova directora del CNIO, Maria Blasco, han participat avui en una roda de premsa en el Ministeri de Ciència i Innovació. Cristina Garmendia ha assenyalat que Blasco compleix plenament els requisits fixats per ostentar la direcció del centre: experiència capacitat de lideratge i projecció internacional. Així mateix, la ministra de Ciència i Innovació ha recordat que des de 2005 el Govern ha dedicat més de 300 milions d’euros per a la recerca oncològica.

El dubte era saber si Mariano Barbacid seguiria formant part de l’equip d’investigadors. Segons ha confirmat Blasco, seguirà perquè així se li ha ofert i així ho ha acceptat ell.

Blasco ha explicat Blasco que a partir d’ara alguns dels objectius seran apropar el CNIO als hospitals, reforçar la seva connexió amb les universitats i la divulgació de la ciència. Una de les fórmules per complir aquest objectiu és reforçant el programa d’investigació clínica que dirigeix l’oncòleg Manuel Hidalgo.

D’altra banda, ha dit que la creació d’una OTRI és una altra eina que vol generar perquè els investigadors puguin treure rèdits del seu treball i que els seus descobriments s’acostin a la societat.

També pretén formar un gabinet de premsa propi per millorar la comunicació del centre i la relacions públiques amb altres institucions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació