Enric I. Canela

Llegeixo que el Congrés dels Diputats ha instat el govern espanyol a traspassar amb “caràcter urgent” la gestió de beques a la Generalitat. Així ho han acordat PSOE i CiU, que han transaccionat el text que finalment s’ha aprovat en el debat de les propostes de resolució sorgides del debat de política general. En concret, s’acorda incrementar anualment el número i quantitat de les beques per equiparar la inversió de l’Estat a la mitjana comunitària i també s’aprova garantir la “igualtat real en l’accés de tots els estudiants a les beques”.

Segons la portaveu del PSC en matèria educativa, Montserrat Palma, el debat ha demostrat que “el traspàs no seria possible amb un govern popular”. El Partit Popular ha presentat una proposta de resolució sobre educació que suprimeix l’apartat en què es demana el traspàs de la competència. Per Palma, el traspàs està pràcticament tancat, tot i que no ha volgut avançar un calendari perquè depèn de la Generalitat.

Finalment, el text pactat entre PSOE i CiU, insta al govern espanyol a traspassar a la Generalitat amb “caràcter urgent” les competències de gestió de beques i ajudes concedides a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat, d’acord amb l’Estatut.

En segon terme, es demana que s’incrementi anualment el número i quantia de les beques i ajudes a l’estudi de nivell superior, per equiparar, en el menor temps possible, la inversió de l’Estat en aquesta matèria a la mitjana comunitària. Finalment, s’insta a garantir “la igualtat real en l’accés de tots els estudiants a les beques i a les ajudes per a estudis.

Veurem si aquesta vegada va de debò. Ara el PSOE vol els vots de CiU i potser si.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació