Enric I. Canela

Ahir el Consell Interuniversitari (CIC) va ratificar que les matricules universitàries pujaran el 7,6%, el màxim permès pel Ministeri d’Educació. Formen el CIC representants de l’Administració, rectors, estudiants i sindicats. La reunió també va donar via lliure al fet que els alumnes que cursen per tercera vegada una assignatura paguin un recàrrec del 200%, el triple, sobre el cost normal. La Generalitat aprovarà previsiblement les dues mesures d’aquí uns 15 dies. S’ha d’afanyar perquè ñes matriculacions començaran ben aviat.

La decisió del 7,6%, l’increment més gran de l’última dècada, va xocar amb l’oposició dels estudiants, que van al·legar que Catalunya ja és la segona comunitat en què és més car cursar un crèdit, només al darrere d’Aragó. També van lamentar que la decisió sigui d’aplicació immediata, cosa que no ha permès planificar el curs anterior, com afirma Jordi Cordony, president del Consell de l’Estudiantat de les universitats catalanes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació