Gens que engreixen


Enric I. Canela

La Vanguardia publicava el dia 30 un article: Un nou sistema basat en la genètica identifica què t’engreixa i què no.

Diu que aquesta ciència, aplicada al món de les dietes, és capaç de determinar per a cada individu la intensitat justa d’exercici físic per aconseguir la figura desitjada. Ignoro l’abast del que ofereixen a l’Instituto Javier de Benito de Barcelona, que està al centre sanitari USP Instituto Universitario Dexeus. De moment tenen un factor negatiu: obliden el català al seu web.

El que parla d’aquestes coses és el metge José Ignacio Lao que actua com a especialista genetista, conseller genètic, etc. La realitat és que els coneixement en nutrigenètica i nutrigenòmica cada dia avancen més. No trigarem gaire anys en poder determinar amb una certa exactitud el que ens convé i el que no.

Avui sabem com alguns nutrients afecten als gens i també que algunes variacions en aquests gens fan que aquests efectes siguin diferents. És car, però es pot determinar. Amb tot, estem a les beceroles encara. Crec que, tot i que algunes coses ja es poden dir, hi ha molt màrqueting en la proposta. Només ho miraria en casos extrems. Clar que si tens molts diners… Així ajudem al progrés.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació