Enric I. Canela

Llegeixo que el president de la Generalitat, Artur Mas, adverteix que l’escassetat de recursos de l’Administració pública l’obliga a ser molt curós a l’hora de donar subvencions, també als centres de recerca. “No tothom pot fer de tot. No podem caure en aquest miratge”, ha sentenciat. El president afirma que per accedir a les ajudes cal demostrar un nivell “d’excel·lència” molt gran i explica que “el país té obligació de concentrar els recursos disponibles allà on es pot treure el màxim rendiment i on hi hagi avantatges competitius”. Mas ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova seu del centre tecnològic Cetemmsa, a Mataró, on li han reclamat inversions per al futur de la companyia.

Sí i no. La recerca que s’ha de subvencionar és la bona, no només l’excel·lent. Hem de ser modestos. Catalunya té coses bones, unes quantes, excel·lents poques. La recerca és com l’aigua. Quan la temperatura no és molt alta poques molècules s’evaporen, cal anar esclafant i al final bullirà.

Si s’estimulen les coses bones, al final tindrem moltes d’excel·lents, si només estimules les excel·lents et quedaràs amb el que tens.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació