Enric I. Canela

El president de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), Federico Gutiérrez-Solana, ha dit que la societat entén que les universitats necessiten més inversió durant la celebració del curs d’estiu de la Universitat Jaume I de Castelló titulat “Els rànquings universitaris, els seus beneficis i patologies”.

Gutiérrez-Solana ha assegurat que la productivitat de les universitats espanyoles, en funció del que s’inverteix comparat amb altres països, és molt elevada i que si no s’inverteix prou, encara que siguem més productius no arribarem als mateixos nivells que la resta d’universitats estrangeres.

També ha assegurat que invertint adequadament es pot tenir una universitat millor, i per tant una societat millor i que la universitat ha de ser l’eina per tenir millors models de futur. Ha destacat, igualment, la importància que les universitats espanyoles participin en la planificació de tots els agents socials. En aquest sentit ha afirmat que cap país està invertint menys del 1,7 % del seu PIB en R+D+i i al mateix temps està sent competitiu. L’objectiu, ha explicat el president de la CRUE, és mostrar a la societat que hi ha una correlació entre la manera com es distribueix la inversió i els resultats en la competitivitat, en funció de l’invertit en les universitats, ja que les universitats, ha asseverat, estan preparades per treballar amb la resta dels agents en “una planificació adequada del model social del país, que ha d’estar basat en el R+D+i

Pel que fa als rànquing, ha afirmat que és necessari distingir si es mesura per planificar millor les accions de cara a la societat o perquè hi ha indicadors que ens faran sortir millor a la foto, el que no té cap sentit.

Tot d’acord però em manca una anàlisi d’aquests beneficis i un retiment de comptes per analitzar com de bé es fan servir els recursos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació