Enric I. Canela

La Fundació Mutua Madrileña, en la seva VIII convocatòria anual d’ajuts a la recerca mèdica, ha aprovat la concessió de prop de 2 milions d’euros a un total de 78 projectes que es desenvoluparan en 38 centres diferents, ubicats en hospitals, universitats i institucions de recerca.

L’objectiu és contribuir a l’avanç general dels tractaments mèdics i de la pràctica clínica diària. El 2011 s’han complert amb èxit vuit anys des de la posada en marxa de la primera convocatòria d’ajuts. Des del seu llançament el 2004, el nombre de projectes de recerca desenvolupats amb el suport de la Fundació Mutua Madrileña ascendeix a 1.020, realitzats en 191 centres diferents a Espanya. L’import total finançat sota aquest epígraf puja a 45 milions d’euros.

El camp de recerca objecte dels projectes que concorren a la convocatòria d’ajuts és obert, si bé hi ha tres disciplines que prevalen sobre les altres per la seva repercussió social, com són l’oncologia, el trasplantament d’òrgans i la traumatologia, per la important relació que té aquesta última amb la sinistralitat viària.

Els ajuts s’han repartit entre 17 províncies de l’Estat, sent Madrid i Barcelona les que més recursos han obtingut, amb 49 i 12 aportacions respectivament. A més, s’han seleccionat projectes de centres d’Alacant, Burgos, Càceres, Ciutat Real, La Corunya, Girona, Granada, Guadalajara, Navarra, Palma de Mallorca, Salamanca, Sevilla, Toledo, València i Biscaia.

A veure si els d’aquí s’animen una mica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació